Tällä lomakkeella voit kysyä mitä vain etäisestikin kemiaan liittyvää. Voin vastata myös fysiikkaa ja matematiikkaa koskeviin kysymyksiin. Jos en tiedä itse vastausta, voin selvittää sitä kavereideni kautta tai antaa vinkkejä eteenpäin. Kysymyslomakkeella voi liittyä myös sähköpostilistalle, vaikka ei esittäisikään kysymystä. Kysymykset voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

”Luen lääketieteellisen pääsykokeeseen, mutta en ymmärrä tätä vanhan kokeen malliratkaisua.”

”Miksi sain kemian kokeesta kutosen, vaikka mielestäni vastasin oikein melkein kaikkiin kysymyksiin?”

”Työskentelen yrityksessä, jossa teemme laboratorioanalyysejä. Kirjaamme kaikki tiedot Excel-taulukkoon, mutta se ei tunnu riittävän. Pitäisikö hankkia joku edistyneempi ohjelmisto?”

Näin se toimii:

  1. Lähetä kysymys alla olevalla lomakkeella. Kysymys tulee sähköpostiini. Kysymyksen ei tarvitse vielä olla täysin valmiiksi muotoiltu eikä sen tarvitse sisältää kaikkia tarvittavia tietoja.
  2. Vastaan kysymykseen yksityisesti sähköpostilla. Kysyn tarvittaessa lisäkysymyksiä. Jos et ole antanut toimivaa sähköpostiosoitetta, niin kysymys julkaistaan vastauksineen anonyyminä suoraan blogissa.
  3. Kun olemme päätyneet vastaukseen, kysyn lupaa kysymyksen ja vastauksen julkaisemiseen blogissa. Kysyjä saa pysytellä anonyyminä.
  4. Jos saan luvan, niin julkaisen kysymyksen vastauksineen blogissa. Jos vastausta viestiini ei tule seuraavaan bloginkirjoituspäivään mennessä, niin kysymys ja vastaus julkaistaan anonyyminä.