Virtuaalimessut – uhka vai mahdollisuus?

posted in: Uncategorized | 0

ChemBio Finland-messut järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti. Messukeskus markkinoi tapahtumaa virtuaalisena ennakkotapahtumana vuoden 2022 paikan päällä pidettäville messuille. Itse puhun kuitenkin messuista tai virtuaalimessuista, koska ohjelmaa riittää näilläkin. Ohjelman aiheita on mm. vihreä kemia, ura kemian alalla, koronakriisin vaikutukset ja turvallisuus. Tervetuloa mukaan, messut ovat maksuttomat kävijöille ja paikalle voi tulla piipahtamaan vaikka vain tietyn ohjelmanumeron ajaksi. Samaan aikaan järjestetään sellu- ja paperiteollisuuden PulPaper-messut, jotka jatkuvat seuraavaan päivään.

Olen osallistunut useisiin virtuaalitapahtumiin kuluneen vuoden aikana. Kokemus ei tietenkään ole sama, mutta jos on kiinnostunut aiheesta, myös virtuaalitapahtumat voivat olla hyvin antoisia. Eniten olen saanut irti virtuaalisista verkostoitumistapahtumista, joissa osallistujat keskustelevat pareittain lyhyen ajan kerrallaan. Näitä järjestää mm. BusinessMaker. Kokemus BusinessMakerin tapahtumista on ollut yllättävän autenttinen, vain pullakahvit puuttuivat, mutta ne eivät vielä kulje valokuitua pitkin. 🙂 ChemBio Finland 2021-virtuaalimessuilla on käytössä verkostoitumistyökalu Brella, jota jokainen rekisteröitynyt kävijä saa halutessaan käyttää. Sen kautta voi sopia tapaamisia muiden kävijöiden tai näytteilleasettajien kanssa. Mitä mieltä itse olet virtuaalitapahtumista? Tässä omat ”plussat ja miinukset”.

  • + Ei kulu aikaa ja rahaa matkoihin
  • + Edellisestä syystä virtuaalitapahtumissa voi tavata ihmisiä eri puolelta Suomea ja maailmaa matalalla kynnyksellä
  • + Jos on näytteilleasettajana, niin vähemmän säätöä, koska ei tarvitse pystyttää fyysistä messuosastoa
  • + Ympäristön kannalta hyvä, kun ei tule päästöjä matkoista eikä messuosastoilla jaeta krääsää
  • – Joskus se mainoskrääsä on hyödyllistä tavaraa ja auttaa muistamaan sitä jakaneen firman
  • – Messuosaston järjestäminen ja paikalle meno tuo vaihtelua työhön
  • – Live-messuilla tapaa myös esim. entisiä opiskelukavereita, joita ei niin helposti virtuaalimessuilla kohtaa
  • +/- Paikan päällä tapahtuvilla messuilla voi aloittaa keskustelun ohikulkijoiden kanssa, virtuaalimessuilla kävijän täytyy joko tehdä aloite chatissa tai hyväksyä Brella-tapaamiskutsu (jos virtuaalimessuilla käytettäisi virtuaalisessa tilassa käveleviä avatareja, niin sekin mahdollistuisi)
  • +/- Messuilla on kiva käydä ravintolassa syömässä vaihtelevia makuja eikä aikaa mene ruuanlaittoon, mutta kotona voi valita paremmin mitä syö ja ruoka tulee halvemmalla

Tuleeko mieleen vielä muita pointteja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.