ChemBio-messut järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti

posted in: Uncategorized | 0

Eräs entinen esihenkilöni sanoi joskus, että tulevaisuudessa messuja järjestetään todennäköisesti virtuaalisesti. Olin skeptinen asiasta, mutta tänä vuonna tilanne tuli pakottavasta syystä toteen. Olin aikaisemmin sitä mieltä, että mikään ei korvaa fyysistä läsnäoloa. Ei korvaakaan täysin, mutta muutamissa virtuaalitapahtumissa vierailleena täytyy tunnustaa, että kokemus eroaa loppujen lopuksi yllättävän vähän ”tositilanteesta”.

Kemian päivät on ollut jo pitkään kaikille kemian parissa työskenteleville ja kemiaa opiskeleville yksi tärkeimmistä tapahtumista. 2000-luvun alkupuolella bioteknologia tuli mukaan tapahtumaan ja messukokonaisuuden nimeksi tuli ChemBio. ChemBio-messuilla on esitelty kemian ja bioteknologian uusimpia tuulia ja alan yritykset ovat päässeet esittäytymään. Ammatillisen annin lisäksi messut ovat tuoneet yhteen kemian ja bioteknologian parissa työskenteleviä eri puolelta Suomea ja maailmaa. ChemBio-messuja järjestettiin kahden vuoden välein ja niitä suunniteltiin myös tälle vuodelle, kunnes koronan uusi aalto pakotti siirtämään tapahtuman ensi vuodelle. Tänä vuonna pidetään kuitenkin virtuaalinen ennakkotapahtuma.

ChemBio-messut pidetään tänä vuonna keskiviikkona 28.4. Jos kemia, bioteknologia tai laadunvalvonta kiinnostaa pätkääkään, suosittelen osallistumaan. Tällä kertaa ei tarvitse raahautua Messukeskukseen asti, vaan osallistuminen onnistuu kotisohvalta. Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröitymistä ei ole pakko tehdä etukäteen, vaan sen voi hoitaa vaikka messuille tulon yhteydessä. Kaikkia messujärjestelyjä ei ole vielä tehty, mutta ainakin viime messuilla oli käytössä verkostoitumisjärjestelmä, jonka kautta osallistujat sopivat lyhyitä tapaamisia toistensa kanssa. Toivon, että sellainen mahdollisuus olisi näin virtuaalisestikin.

Messujen sivut: https://chembio.messukeskus.com/

Kuva vuoden 2019 messuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.