Käytännön laskuharjoitus

posted in: Uncategorized | 0

Hei kotikoululaiset, vanhemmat ja aikuiset jotka haluatte harjoitella matematiikkaa! Tässä teille käytännön laskuharjoitus, joka sopii kaikille kuudesluokkalaisista ylöspäin. Sain inspiraation harjoitukseen, kun sain Osuuskunta Oma Maasta taikinajuuren ja ohjeet sen käyttämiseen. Vastaus tulee seuraavassa blogitekstissä.

Kaupasta on hamstrattu sekä leipä, hiiva että keittiövaa’at. Päätät leipoa leipää käyttäen hapanjuurta. Hapanjuuritaikinan ohje kuuluu: yksi osa taikinajuurta, kaksi osaa vettä, kolme osaa jauhoja ja 2 % jauhojen painosta suolaa. Osat on ilmoitettu paino-osuuksina. Käytät 200 g taikinajuurta. Yksi desilitra vettä painaa 100 g ja yksi desilitra jauhoja painaa 60 g. 1 teelusikallinen suolaa painaa 6 g. Kuinka monta desilitraa vettä ja jauhoja tarvitset? Kuinka monta teelusikallista suolaa?

Suosittelen muuten Oma Maata kaikille Helsinki-Tuusula-välillä asuville kodin huoltovarmuuden takaamiseksi. Nyt jäsenyyttä voi kokeilla kuukauden kokeilujaksolla. Jäsenyydestä maksetaan kuukausimaksu ja voit hakea ruokakassin joka viikko tai joka toinen viikko riippuen siitä, onko sinulla kokonainen vai puolikas sato-osuus. Jokainen saa saman verran ruokaa eikä sitä pääse kukaan hamstraamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.