Vantaan 43. elinkeinopäivä

posted in: Uncategorized | 0

Vierailin perjantaina Vantaan elinkeinopäivässä, joka järjestettiin sopivasti yhden vakiasiakkaani naapurissa Scandic Helsinki Aviacongressissa. Tilaisuuden järjestivät Vantaan kaupunki, Vantaan yrittäjät ja Helsingin seudun kauppakamari. Päivä alkoi pienimuotoisilla messuilla, joissa mm. järjestöt ja oppilaitokset esittelivät toimintaansa. Laurea oli tuonut paikalle robotin, jonka yritin saada katsomaan kameraan ottaakseni sen kanssa selfien. Robotti taisi olla sen verran hämmentynyt ihmisten ja kameroiden paljoudesta, että katseen kohdistus oli vaikeaa. Paikalla oli toinenkin, pienempi ihmismäinen robotti eri oppilaitosten ja organisaatioiden yhteisen Roboreel-projektin maskottina. Näin myös kaksikätisen työrobotin, joka osaa kuulemma taitella paperilennokin. Varian esittelypisteellä pääsin kokeilemaan rekkasimulaattoria.

Lavaohjelma alkoi Vaskivuoren lukion esittämällä Annie-musikaalin alkukohtauksella. Pakko myöntää, että minulla on ollut aukko sivistyksessä. Luulin tosiaan ennen, että se Jay Z:n ärsyttävä renkutus ”It’s a hard-knock life” olisi ollut räppärin omaa käsialaa, mutta sehän on Annie-musikaalista peräisin ja toimii siinä paljon paremmin. Kaikkea sitä oppii kun osallistuu tilaisuuksiin. Päivän luentojen teemana oli vastuullisuus. Ensimmäisen luennon, ”Kestävyys liiketoiminnan tavoitteena” esitti Vehon hallituksen varapuheenjohtaja Philip Aminoff. Yleisö kuunteli kiltisti hiljaa luennoitsijoiden puhetta vastuullisuudesta, mutta tahatonta komiikkaa tilanteeseen toi takarivissä seisova Laurean robotti, joka alkoi yhtäkkiä pajattaa: ”Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että toiminnassa otetaan huomioon vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan…” Vähän ajan kuluttua kuului zwiummm, kun robotti laitettiin pois päältä.

Toisen luennon piti Keskon pääjohtaja Mikko Helander otsikolla ”Kasvava K – Vastuullinen kumppani”. Seuraavana olisi luennoinut Antti Rinne. Jouduin valitettavasti itse lähtemään pois paikalta ennen kyseistä luentoa, koska minulla oli toisen vakiasiakkaan tapaaminen iltapäivällä. Kokonaisuudessaan tilaisuus oli mielenkiintoinen ja antoisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *