Kysy kemistiltä mitä vain!

posted in: Uncategorized | 2

Nyt voit kysyä kemistiltä mitä vain etäisestikin kemiaan liittyvää. Voin vastata myös esimerkiksi fysiikkaa ja matematiikkaa koskeviin kysymyksiin. Kysymykset voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

”Luen lääketieteellisen pääsykokeeseen, mutta en ymmärrä tätä vanhan kokeen malliratkaisua.”

”Työskentelen yrityksessä, jossa teemme laboratorioanalyysejä. Kirjaamme kaikki tiedot Excel-taulukkoon, mutta se ei tunnu riittävän. Pitäisikö hankkia joku edistyneempi ohjelmisto?”

”Miksi sain kemian kokeesta kutosen, vaikka mielestäni vastasin oikein melkein kaikkiin kysymyksiin?”

Näin se toimii:

 1. Lähetä kysymys lomakkeella, joka löytyy sivulta https://www.avellana.fi/kysy-kemistilta/ . Kysymys tulee sähköpostiini. Kysymyksen ei tarvitse vielä olla täysin valmiiksi muotoiltu eikä sen tarvitse sisältää kaikkia tarvittavia tietoja.
 2. Vastaan kysymykseen yksityisesti sähköpostilla. Kysyn tarvittaessa lisäkysymyksiä.
 3. Kun olemme päätyneet vastaukseen, kysyn lupaa kysymyksen ja vastauksen julkaisemiseen blogissa. Kysyjä saa pysytellä anonyyminä.
 4. Jos saan luvan, niin julkaisen kysymyksen vastauksineen blogissa. Ilmoitan tästä sähköpostilistalla. Sähköpostilistalle voi liittyä kysymyslomakkeella sivulla https://www.avellana.fi/kysy-kemistilta/ , vaikka ei esittäisikään kysymystä.

Mikään kysymys ei ole liian pieni tai suuri. Jos en tiedä itse vastausta, voin selvittää sitä kavereideni kautta tai antaa vinkkejä eteenpäin.

2 Responses

 1. Anonyymi kysyjä

  Moi. Tämä on vähän kinkkisempi kysymys mutta toivottavasti osaisit auttaa. Okei olen viimeaikoina joutunut auttamaan äitiäni joka satutti kylkiluunsa eikä tällä hetkellä selviä itse arjen askareistaan. Eilen pesin hänen paitansa käsin ja huomasin pesuveden muuttuneen aivan iljettävän keltaiseksi minkä arvasin heti olevan paidasta irronnutta nikotiinia. Äitini polttaa paljon tupakkaa ja tupakan savuhan tarttuu tupakoitsijan vaatteisiin. Minua vähän huolettaa, että miten suuren vaaran nuo kemikaalit aiheuttavat ihon läpi imeytymisessä. Tupakkakan sisältää nikotiinin lisäksi myös arseenia, kadmiumia ja lyijyä sekä monia muita myrkyllisiä aineita. Itse en polta ja olen aina yrittänyt välttyä tupakan savulta ja sen myrkyiltä ja tämä asia huolettaa minua.

  • admin

   Kiitos kysymyksestäsi! Laitoitkin siitä myös sähköpostia, jossa voidaan jatkaa keskustelua ja julkaista lopullinen vastaus seuraavassa blogitekstissä. En osaa tuosta asiasta suoralta kädeltä sanoa, mutta uskoisin etteivät tupakan haitta-aineet pääsisi imeytymään tahroista ihon läpi. Selvittelen asiaa lisää ja palaan sähköpostilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.