Mihin konsultteja oikein tarvitaan?

posted in: Uncategorized | 0

Oheinen kuvasarja havainnollistaa monimutkaisen projektin, kuten ohjelmistokehityksen etenemistä. Olette ehkä nähneet samantyyppisiä kuvasarjoja, joissa aiheena on jokin rakennelma. Mistä nämä kuvasarjat kertovat? Moniosaisten projektien eri vaiheissa eri henkilöillä on erilaisia käsityksiä ja toimintatapoja, joita muut eivät aina ymmärrä. Ilmiö tunnistetaan, mutta se ei korjaannu, vaan nämä kuvasarjat ovat aina yhtä ajankohtaisia ja niissä kuvatut asiat pääsevät yllättämään. Lopputulos voi poiketa huomattavasti alkuperäisestä suunnitelmasta ja pieniä yksityiskohtia saatetaan hinkata tarpeettoman pitkään.

 

Otetaan esimerkiksi laboratorion tiedonhallinnan uudistaminen. Laboratorio on pärjännyt pitkään laskentataulukoilla, mutta tiedon kirjaaminen ja raporttien laatiminen vievät yhä enemmän aikaa, kun asiakkaita ja erilaisia analyysejä on paljon. Harkitaan, että työtä helpottamaan hankittaisi esimerkiksi laboratorion tiedonhallintajärjestelmä eli LIMS. Jos LIMS-järjestelmät eivät ole laboratorion johdolle ja henkilökunnalle ennestään tuttuja, voi hankintaprojekti olla loputon suo. Mistä aloittaa? Minkä tyyppisiä järjestelmiä on markkinoilla? Mikä kannattaa valita? Mitä LIMS:iltä ja ELN:ltä voi odottaa? Mikä on olennaista? Mitä pitäisi olla päätettynä jo ennen, kuin valitaan ohjelmisto? Pelkkä vaatimusmäärittely voi ajautua helposti kuvan osoittaman kissanhännän hiomiseksi. Tässä kohtaa konsultista voi olla paljonkin hyötyä. Jos teidän yrityksenne painii tämän tyyppisten ongelmien kanssa, ottakaa rohkeasti yhteyttä niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

 

Kuvalähde: Sandra and Woo-sarjakuva, joka kertoo tytöstä, hänen lemmikkipesukarhustaan ja ohjelmoijaisästään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *